3D nyomtatással kapcsolatos gyakran ismételt kérdések:

Mi az a 3d nyomtató

A 3D nyomtató egy olyan eszköz, ami háromdimenziós tárgyakat képes alkotni digitális modellekből. Jelenlegi fő alkalmazásterülete a gyors prototípus-készítés és a hobbi szintű használat, de a technológia fejlődésével az ipari és orvosi alkalmazásra is lehetőség nyílhat.[1] A 3D nyomtató additív gyártási eljárás, vagyis vékony rétegek lerakásával készít tárgyakat szemben a hagyományos megmunkálással, melynek során egy nagyobb nyers darabból választják le a felesleges anyagot és a megmaradó rész lesz a kész termék. Amióta a 3D nyomtatás előtérbe került, az additív gyártás ellentéteként a hagyományos eljárást szubtraktív gyártásnak is szokták nevezni. A 3D nyomtatás egyike a 21. század forradalmian új technológiáinak, az utóbbi időben rohamosan növekszik az eladott nyomtatók száma és áruk meredeken csökken.

Wikipédia: https://hu.wikipedia.org/wiki/3D_nyomtat%C3%B3

Mi a 3d nyomtatás folyamata?

A nyomtatni való tárgyat megkereshetjük az interneten, erre több ingyenes és fizetős oldal is van pl. Thingiverse MyMiniFactory és FB365 a kedvencem, majd onnan letöltve, nyomtatható azonnal . Ha nem találjuk, akkor az egyedi tervezés következik. Tervezés után elkészül az STL file amit már nyomtathatunk is.

Mennyi idő alatt készül el?

Ezt sok minden befolyásolja, a 3d nyomtatás hosszú folyamat, ami min. 1 óra, de akár több nap is lehet. Nyomtatás előtt tudjuk a modell alapján megbecsülni a ráfordított időt és alapanyagot.

Mit érdemes kinyomtatni 3d-ben?

Szinte bármit, autóalkatrészt, prototípust, dísztárgyat, akár használati tárgyat is.

Mekkora méretben tudunk nyomtatni?

A nyomtató 25 x 21 x 21 cm területen tud nyomtatni, de tervezéstől függően akár több méteres modell is összeragasztható, illeszthető.

Milyen 3d nyomtatás szolgáltatásokat vállalunk?

  • 3d nyomtatás
  • 3d tervezés
  • 3d kivitelezés
  • 3d bérnyomtatás

Mennyibe kerül a 3d nyomtatás

Tervezés nélkül, PLA anyaggal 1 200 Ft+áfa/óra áron kínálunk 3d nyomtatást. Minden projekt más, ezért kérem hogy vegye fel kapcsolatot velünk a pontos árért.

Hol tudom átvenni a kész 3d modellt?

Kiszállítás is lehetséges, személyesen a miskolci üzletünkben átveheti az elkészült terméket.

Hogyan tudom megrendelni a 3d nyomtatást?

Megrendelheti email-ben, telefonon, de a legjobb ha befárad hozzánk és személyesen egyeztetjük a részleteket.

SHOPPING CART

close