3D nyomtatás és üzlet országosan: egyedi megoldások és bérnyomtatás a 21. század technológiájával

Szolgáltatásaink:

 • 3d nyomtatás
 • 3d tanácsadás (anyaghasználat, utómunkák stb….)

A 3D nyomtatás világa lenyűgöző új lehetőségeket kínál mind az üzleti, mind a magánéletben. Fedezd fel velünk az egyedi tervezésű és gyártású tárgyak, prototípusok és egyedi ajándékok világát! Üzletünk országosan kínál 3D bérnyomtatási szolgáltatásokat, amelyekkel a legújabb technológiát hozzuk el otthonodba vagy vállalkozásodba.

Miért válassz minket a 3D nyomtatás és üzlet terén?

  1. Professzionális szakértelem: Tapasztalt és hozzáértő csapatunk a legújabb 3D nyomtatási technológiákat és anyagokat alkalmazza a kiváló minőségű termékek létrehozásához.
  2. Személyre szabott megoldások: Együtt dolgozunk veled a tervezéstől a kivitelezésig, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Legyen szó akár egyéni tárgyakról, akár prototípusokról, minden projektünk egyedi és személyre szabott.
  3. Gyors és megbízható szolgáltatás: Az országos lefedettségnek köszönhetően a 3D nyomtatási szolgáltatásainkat gyorsan és hatékonyan juttatjuk el hozzád, akárhol is vagy Magyarországon.
  4. Versenyképes árak: A 3D bérnyomtatás és egyedi tervezésű termékek terén kiváló ár-érték arányt kínálunk, hogy a legjobb minőségű szolgáltatásokat érhesd el megfizethető áron.
  5. Fenntarthatóság és környezetvédelem: Tudatosan választjuk ki a 3D nyomtatáshoz használt anyagokat és a gyártási folyamatokat, hogy környezetbarát és fenntartható megoldásokat biztosíthassunk.

Ne maradj le a 3D nyomtatás által kínált lehetőségekről! Lépj velünk kapcsolatba, és fedezd fel, hogyan tehetjük egyedivé és innovatívvá vállalkozásodat vagy otthonodat a 21. század technológiájával.

 • Kiváló ügyfélszolgálat: Ügyfeleink elégedettsége a legfontosabb számunkra. Szakértő csapatunk minden kérdésben és problémában készséggel áll rendelkezésre, hogy segítsen a 3D nyomtatás és bérnyomtatás minden szempontját megismerni és kihasználni.
 • Széles körű alkalmazások: A 3D nyomtatás és bérnyomtatás szolgáltatásaink számos iparágban, területen és célra használhatóak. Legyen szó építészetről, orvostechnikáról, művészetekről, designról vagy akár szórakoztatásról, a 3D nyomtatás és bérnyomtatás új lehetőségeket nyit az innováció és a kreativitás előtt.
 • Tanácsadás és oktatás: Amennyiben új vagy a 3D nyomtatás területén, szívesen segítünk a technológia megismerésében és alkalmazásában. Tanácsadással, oktatással és bemutatókkal támogatjuk ügyfeleinket, hogy sikeresen használják a 3D nyomtatást és bérnyomtatást saját céljaikra.

A 3D nyomtatás és üzlet terén nincs lehetetlen. Csatlakozz hozzánk, és fedezd fel a 3D nyomtatás által nyújtott korlátlan lehetőségeket, legyen szó egyedi tárgyakról, prototípusokról vagy üzleti alkalmazásokról. Lépj velünk kapcsolatba, és merülj el a jövő technológiájának izgalmas világában!

3D nyomtatással kapcsolatos gyakran ismételt kérdések:

Mi a minimális megrendelés?

Sajnos 10 000 Ft alatti megrendelést nem vállalunk. Például ha 10-20mm-es 1-2db-ot szeretne nyomtatni, azt nem tudjuk vállalni. Köszönjük, hogy megérti.

Mi az a 3d nyomtató

A 3D nyomtató egy olyan eszköz, ami háromdimenziós tárgyakat képes alkotni digitális modellekből. Jelenlegi fő alkalmazásterülete a gyors prototípus-készítés és a hobbi szintű használat, de a technológia fejlődésével az ipari és orvosi alkalmazásra is lehetőség nyílhat.[1] A 3D nyomtató additív gyártási eljárás, vagyis vékony rétegek lerakásával készít tárgyakat szemben a hagyományos megmunkálással, melynek során egy nagyobb nyers darabból választják le a felesleges anyagot és a megmaradó rész lesz a kész termék. Amióta a 3D nyomtatás előtérbe került, az additív gyártás ellentéteként a hagyományos eljárást szubtraktív gyártásnak is szokták nevezni. A 3D nyomtatás egyike a 21. század forradalmian új technológiáinak, az utóbbi időben rohamosan növekszik az eladott nyomtatók száma és áruk meredeken csökken.

Wikipédia: https://hu.wikipedia.org/wiki/3D_nyomtat%C3%B3

Milyen 3d nyomtatási technológiát használtok?

Jelenleg FDM nyomtatóval nyomtatunk “A szálhúzáson alapuló (Wikipédia: FDM, Fused deposition modeling) módszert az 1980-as évek végén fejlesztették ki és 1990-re készítettek ennek alapján piacképes gyártmányt. ”

Készülünk SLA 3d (műgyantás) nyomtatásra is még ebben az évben.

Mi a különbség a FDM ÉS SLA nyomtatás között?

“Ebben a bejegyzésben szeretném bemutatni a műgyanta alapú 3D nyomtatás néhány alapvető jellemzőjét és hogy mik a különbségek az FDM (szálolvasztós) 3D nyomtatókhoz képest.

Abban mindkét technológia megegyezik, hogy rétegről rétegre építi fel a tárgyat a 3D nyomtató egy előzetesen elkészített 3D modell alapján. Amiben viszont különböznek (a teljesség igénye nélkül), az a következő:

 • A műgyantás nyomtatók folyékony halmazállapotú alapanyaggal dolgoznak, és ezt köti meg (szilárdítja meg) az (UV) fény nyomtatás közben
 • Ezzel szemben az FDM nyomtatók egy fúvókán keresztül olvasztott műanyaggal hozzák létre a nyomtatandó tárgyat

Tehát más az alapanyag (folyékony műgyanta vs. szilárd polimerek, pl. PLA, ABS, stb.) és más a nyomtatási elv.

Mi értelme van akkor az FDM nyomtatónak?

Mindkét technológiának megvannak az előnyei és hátrányai is. Néhány ezek közül a teljesség igénye nélkül:

Szálolvasztós (FDM)

Előnyök

 • Nagyobb nyomtatási terület (pl. 200x200x180 a Duplicator i3 / 6 esetén)
 • Alapvetően erősebb / tartósabb tárgy
 • Átlagos körülmények is megfelelőek a nyomtató kezeléséhez
 • Némileg könnyebb kezelés és használat
 • Alacsonyabb alapanyag költség (~8000 Ft / kg vs. ~22000 Ft. / kg)

Hátrányok

 • Alacsonyabb részletezettség / felbontás / nyomtatási minőség
 • Nem kimondottan kiégetésre (ékszerészet, fogászat) való

Műgyantás (DLP/LCD/SLA)

Előnyök

 • Sokkal részletgazdagabb és magasabb minőség
 • Kiégethető anyagok

Hátrányok

 • Speciális körülmények szükségesek a nyomtató üzemeltetéséhez (UV fény mentes, elzárt terület, stb.)
 • Nehézkesebb használat
 • Magasabb alapanyag költség

Szerző: https://3dnyomtatas.blog.hu/tags/SLA

Ha van egy 3d tervem, rajzom abból lehet nyomtatni?

Sajnos nem, komoly mérnöki munkára van szükség a tervezéshez. Jelenleg nem vállalunk tervezést, de a jövőben fogunk!

Mi a 3d nyomtatás folyamata?

A nyomtatni való tárgyat megkereshetjük az interneten, erre több ingyenes és fizetős oldal is van pl. Thingiverse MyMiniFactory és FB365 a kedvencem, majd onnan letöltve, nyomtatható azonnal . Ha nem találjuk, akkor az egyedi tervezés következik. Tervezés után elkészül az STL file amit már nyomtathatunk is.

Vállaltok 3d tervezést esetleg módosítást?

Igen, van rá lehetőség, de ismerni kell az igényeket, ha van már kész terv és azt módosítani kell azt is elvégezzük.

Milyen anyagból tudtok nyomtatni?

PLA, PET/PETG, ABS, Flex, Kompozit anyagok, nGen, HIPS, Polypropylene (PP), Nylon, ASA, PC-ABS

Milyen anyagot válasszak?

Ez felhasználástól függ, kérd tanácsunkat és szívesen segítünk.

Egyidőben több színnel is tudtok nyomtatni?

Igen, egyszerre 5 színnel tudunk nyomtatni.

Mennyi idő alatt készül el?

Ezt sok minden befolyásolja, a 3d nyomtatás hosszú folyamat, ami min. 1 óra, de akár több nap is lehet. Nyomtatás előtt tudjuk a modell alapján megbecsülni a ráfordított időt és alapanyagot.

Mit érdemes kinyomtatni 3d-ben?

Szinte bármit, autóalkatrészt, prototípust, dísztárgyat, akár használati tárgyat is.

Mekkora méretben tudunk nyomtatni?

A nyomtató 25 x 21 x 21 cm területen tud nyomtatni, de tervezéstől függően akár több méteres modell is összeragasztható, illeszthető.

Milyen 3d nyomtatás szolgáltatásokat vállalunk?

 • 3d nyomtatás
 • 3d tervezés
 • 3d kivitelezés
 • 3d bérnyomtatás

Mennyibe kerül a 3d nyomtatás

FDM 3d nyomtatás: Tervezés nélkül, PLA anyaggal 1 200 Ft+áfa/óra áron kínálunk 3d nyomtatást. SLA 3d nyomtatás drágább, mert az alapanyag 3x annyiba kerül mint a FDM alapanyag. Minden projekt más, ezért kérem hogy vegye fel kapcsolatot velünk a pontos árért.

Hol tudom átvenni a kész 3d modellt?

Kiszállítás is lehetséges, személyesen a miskolci üzletünkben átveheti az elkészült terméket.

Hogyan tudom megrendelni a 3d nyomtatást?

Megrendelheti email-ben, telefonon (06/70/311-7594), de a legjobb ha befárad hozzánk és személyesen egyeztetjük a részleteket, az utóbbi általában szombaton lehetséges csak.

Minimálisan megrendelhető munka értéke: 10 000 Ft.