fbpx

A Microsoft válasza a PS 5-re

Szombaton a Microsoft igyekezett kicsit elhomályosítani a Sony múltheti PS5-ös bejelentéseit. Többek között megtudtuk, hogy a következő Xbox konzol egy év múlva, 2020 végén, az ünnepi szezonban kerül majd a boltokba.

A gép fejlesztéséről már lehetett hallani ezt-azt, és a kiszivárgott információk egy része igaznak is tűnik, hiszen a Microsoft tényleg Project Scarlett néven dolgozik a játékgépen. A következő konzol külsejéről nem derült ki semmi, de az igen, hogy milyen erőforrásokkal fog rendelkezni a masina. A cég elmondása szerint Scarlett négyszer lesz erősebb, mint a jelenlegi Xbox One X, ami most a cég legerősebb modellje. Scarlett-ben helyet kap majd az AMD Zen 2 architektúrás 12 magos, 3,4 GHz-es processzora, amit egy AMD-s grafikus chip fog kiegészíteni és ezt fogja támogatni 28 GB GDDR6 RAM (amiből 4 kizárólag az operációs rendszer számára lesz elérhető), mindemellett egy 500 GB-os SSD és egy 1 TB-os HDD felel majd az adatok tárolásáért.

A Microsoft biztos abban, hogy ez a hardver elég lesz ahhoz, hogy elejét vegyék a sokszor idegesítően hosszadalmas töltési időnek, továbbá elérhető lesz a 8K-s felbontás, valamint a 120 képkocka per másodperces képfrissítés és a ray tracing is ami egy 3D-modellezési eljárás. Arról, hogy ezért mennyire kell majd zsebbe nyúlni persze nem esett szó, és valószínűleg még egy jó darabig nem is fogunk hallani a pontos végösszegről.

Tehát a most tapasztaltak alapján az Xbox Scarlett kicsit erősebb lesz, mint a Sony műhelyében ugyancsak mostanában készülő PlayStation 5, de mindenki tudja, hogy a háborút nem is a teljesítmény, hanem sokkal inkább az exkluzív játékok döntik el, és ezen a téren egyelőre nem hallottunk túl sokat a Microsoft részéről, hiszen a témában csak annyi derült ki, hogy a gép megjelenésekor elérhető lesz rá a már hosszú évek óta készülő Halo Infinity.

Ennyit engedett betekinteni egyenlőre a Microsoft, azok akik kíváncsiak mivel kecsegtet a Sony, előző cikkünkből mindent megtudhatnak.

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close