Intel AMD  min

AMD Ryzen gondok?

Nemrég megszellőztették, hogy egy Asustól származó füles szerint az AMD utólag visszább fogta a Ryzen 3000-es sorozat turbó teljesítményét. A cég állítása az volt, hogy erre az élettartam növelése miatt volt szükség, azonban azt nem tudtuk meg, hogy pontosan az alaplap vagy a processzor az az alkatrész amire nem volt jó hatással a turbó üzemmód. Mérésekre alapozva AGESA 1.0.0.2 és a legújabb 1.0.0.3AB verziókra épített BIOS-ok között akár 7-8 százalékos teljesítménykülönbség is lehet a régebbi kiadás javára.

Nem kellett sokat várni a válaszra, az AMD azt nyilatkozta, hogy megtalálta az alacsonyabb órajel problémájának forrását, amelyet egy nemsokára érkező firmware frissítéssel orvosol majd. A cég ugyanakkor megjegyezte, hogy a turbó órajel nagyban függ a rendszer többi tényezőjétől, így elsősorban az alaplaptól, illetve a hűtéstől.

Az Intelnél ezt gyorsan kihasználva azt nyilatkozták, az ő Core processzoraikkal nincsenek ilyen problémák, azok borítékolhatóan magasabb órajelre képesek, valamint hozzátették, hogy az októberben érkező Cascade Lake-X HEDT platform nem csak a Skylake-X-nél, de az AMD Threadripperénél is lényegesen kedvezőbb teljesítmény/ár mutatóval rendelkezik majd.

Az Inteltől nem szoktunk hozzá, hogy a teljesítmény/ár mutatóra hívják fel a figyelmet, így ezt valószínűleg a konkurens megerősödése kényszeríti ki. Mindeközben az AMD is készül legújabb platformjával, amely hasonló időszakban, valamikor október környékén jelenhet meg.

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close