Az Intel elkötelezettsége a játék iránt, és egy kis bepillantás a jövőbe

A PC-s játék iránti érdeklődés egyre nagyobb, meghatározóbb és sokszínűbb, miközben a mai hardver és szoftver minősége egyre bővül. Ezáltal nem lehet meglepő, hogy az Intel izgatottan várja a következő évet, amelyben a gyökereire építkezve egy új és rendkívüli évtizedbe vezeti a PC játékos társadalmat.

A játék az Intel DNS-ében van. Az Intel Pentium processzoraitól a 90-es években, a Core 2 Duos-on a 2000-es évek közepén, a jelenlegi 10. generációs Intel® Core ™ S-sorozatú asztali processzorokig az Intel büszkén nyújtotta a játékosoknak az alkatrészeket, hogy a lehető legjobbá tegye a PC-k teljesítményét.

Az Intel jelenleg is világszínvonalú fejlesztőkkel és kiadókkal dolgozik együtt a legújabb és legnépszerűbb játékokon. A fejlesztési ciklus elején segítenek optimalizálni a teljesítményt, kifejleszteni az új szolgáltatásokat és biztosítani a stabilitást a megjelenés előtt. Világszerte fennálló partnerségeik nem csak a kezdeti szakaszokban bontakoznak ki, hanem szorosan együttműködnek a játékmérnökökkel a bemutatás után is, hogy folyamatosan finomítsák az élményt, és minél folyékonyabbá és stabilabbá tegyék azt.

Legutóbbi partnerségük a Crystal Dynamics és a Square Enix párosa, akivel a nagy sikerű Marvel Avengers-en dolgoznak együtt. Az Avengers fejlesztési folyamatán az Intel és a Crystal Dynamics csapatai szorosan együttműködve keltették életre a lehető legtökéletesebb szuperhős-élményt PC-s játékosok számára. A Marvel Avengers kizárólagos CPU- partnereként az Intel mérnökei segítettek a játék fejlesztőinek a részletes látvány és a speciális effektusok létrehozásában, és a teljesen magával ragadó és valóban interaktív filmes élmény elérésében.

Az OEM-mel végzett munkájuk során segítik a játékfejlesztőket, hogy minél nagyobb teljesítményt ki tudjanak préselni a hardverből, így a képernyőn látottak a lehető legközelebb állhatnak az elképzeléseikhez.

Íme néhány további példa, ahol fennáll ez a kollaboráció:

  • Microsoft Flight Simulator 2020 – az Intel segített a Software Masked Occlusion Culling megvalósításában, amivel hatékonyabbá tették a képpontok és ezáltal az objektumok renderelését, amelyek láthatóak a játékos számára. Jelentős optimalizálásokat eszközölt az integrált grafikus megoldásain az Intel, például a 11. generációs „Tiger Lake” processzorain, hogy javítsák a teljesítményt.

  • Microsoft Gears Tactics – a Gears Tactics koalíciójával együttműködve létre jött a Variable Rate Shading (VRS) és az Asynchronous Compute. A VRS csökkenti a jelenetek képpontjainak bonyolultságát, hogy hatékonyan növelje a Gears Tactics teljesítményét a vizuális hűség feláldozása nélkül. Az Asynchronous Compute lehetővé teszi bizonyos grafikus munkaterhelések párhuzamos futtatását, ezzel segítve a játék számára, hogy több háttérfolyamatot hajtson végre a munkamenet gördülékeny működése érdekében.

  • SEGA Creative Assembly A Total War Saga: Troy – a Creative Assembly-vel karöltve optimalizálta a játékmenetet és a realizmust a 10. Intel® Core ™ processzoroknál elérhető magas frekvencia- és magszámlálásokkal, hogy a játék környezeti hatásai (pl. a fű és a víz rendszerei) nagyobb mélységűek és összetettebbek legyenek.

Ezért vagyunk izgatottak a legújabb Intel 10. generációs processzorok miatt az asztali és mobil eszközökön, mert a lehető legnagyobb frekvenciákat tudják biztosítani a maximális játékpotenciál felszabadításához. Úgy tervezték, hogy megadják az alkalmi, lelkes és profi játékosoknak – akár otthon vannak, akár úton – azt a nagy teljesítményt, amelyet az iparágat meghatározó tervezőktől várhatnak.

A processzor frekvenciája továbbra is kulcsfontosságú szempont, mert sok népszerű alkalmazás és nagy teljesítményű játék frekvenciától jelentősen függ. Az Intel jelenlegi processzorgenerációja – az asztali Core i9–10900K és a mobilon a Core i9–10980HK vezetésével – az iparágban vezető 5,3 GHz-et ér el. A processzor teljesítményének javítása érdekében olyan innovatív megoldásokat dolgoztak ki, mint a Turbo Boost Max Technology 3.0 és a Thermal Velocity Boost, amelyek automatikusan növelik a teljesítményt. Függetlenül attól, hogy a tuningolók inkább a rendszerük manuális beállítását a BIOS-ban, vagy az Intel kizárólagos szoftverének (pl. Intel Performance Maximizer (IPM) vagy Xtreme Tuning Utility) használatával biztosítják, továbbra is a túlhajtó közösség szolgálatában állnak azzal, hogy frekvenciaopciókat és maximális rugalmasságot biztosítanak számukra. Például, Allen ’Splave’ Golibersuch jegyzetei alapján, a túlhajtott i9-10900K esetén elérte a 7 GHz-et egy kis folyékony nitrogén segítségével, ami nagyon szép teljesítmény. Amellett sem szabad elmennünk, hogy platformjaik a legújabb és legjobb Wi-Fi 6 technológiát tartalmazzák!

Érkezik a Rocket Lake!

A 10. generációs Intel Core processzorok továbbra is kiváló teljesítményt és stabil platformot biztosítanak a legigényesebb játékokhoz is, viszont érkezik egy remek 11. generációs lehetőség, amely minden típusú játékos igényeit kielégíti – az alkalmi játékosoktól kezdve a legelkötelezettebb és legszenvedélyesebb rajongókig.

Az Intel célja az volt, hogy a lehető legjobbá tegyék az asztali CPU-kat, ezért örömmel jelentették be, hogy jönnek a 11. generációs Intel Core asztali processzorok, melyek Rocket Lake névre hallgatnak, támogatást nyújtanak a PCIe 4.0-hoz és 2021 első negyedévében érkeznek (a tervek szerint márciusban). Az új processzorok alaplapok kíséretében érkeznek majd. Igaz, ezzel hatalmas előnyt adnak a konkurenciának, viszont mindenképp megéri várni rájuk!

Szeretnél beszerezni egy új gépet úgy, hogy nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod? Válogass kedvedre használt, felújított laptop és asztali számítógép kínálatunkból webáruházunkban, vagy gyere el személyesen üzletünkbe a Metropol üzletház első emeletére!

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close