black

Black Friday? Szerinted?

Azt hihetnénk, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a Black Friday kifejezés 1966 óta van jelen, de ez tévedés, hiszen ezt a kifejezést először 1869-ben használták a pénzügyi válság apropójaként. A hálaadást követő péntekre viszont valóban 1966 óta használják a fekete péntek kollokációt, ami eredetileg Philadelphiából ered, és nem a hatalmas leárazásokra, hanem az ezzel járó sűrű közlekedésre utal.

Az USA-ban a hálaadás minden év novemberében a 4. csütörtökre esik, tehát a Black Friday az azt követő nap, november 23 és 29 között kerül megrendezésre. Ilyenkor a kereskedők átlagon felüli (sokszor önköltség alatti) árkedvezményeket nyújtanak a vásárlók számára, hogy odavonzzák őket, és elkezdjék a karácsonyi bevásárló szezont. Ez a nap nem hivatalos szünnap, viszont rengetegen szabadnapot vesznek ki, hogy mindenhez hozzájuthassanak kedvezményes áron. Az évek során hallhattunk olyanról is ezzel az „ünneppel” kapcsolatban, hogy valaki halálos sérüléseket szenvedett a tolakodó vásárlók miatt. (forrás: wikipédia)

Magyarországon legelőször 2013. november 29-én tartották meg a Black Friday nevű akciót, amely az amerikaihoz hasonlóan “hihetetlen” árkedvezményeket kínált a fogyasztók számára.

Azóta hazánkban is folyamatosan megrendezik a fekete pénteket, annyi különbséggel, hogy, amíg Amerikában ez egyetlen napot jelent, addig itthon a kereskedők fittyet hányva az amerikai szokásokra és hagyományra, egész novemberben hirdetik az akcióikat.

Ha igazán kecsegtető ajánlatra csapnál le, ne hagyd ki az Intec PC tippjét:
Dell Precision 5510 laptop fél év garanciával: https://intec.hu/termek/felujitott-hasznalt/laptop-notebook-felujitott-hasznalt/dell-precision-5510/

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close