Ctrl-C Ctrl-V egyszerűbben, avagy az új vágólap

Sokan használnak a munkájuk megkönnyítése érdekében valamilyen vágólapkezelő alkalmazást a Windows 10 operációs rendszerben. Az új Windows már tárolja a vágólap előzményeit, és képes a korábbi bejegyzéseket egyetlen billentyűkombinációval megnyitni.

Mielőtt használni kezdenéd a funkciót, előbb azt engedélyezned kell.

Ehhez először nyisd meg a Gépházat,

Majd a megjelenő ablakban navigálj a [Rendszer] menüre.

Ebben már megtalálod a vágólap fület, amin bekapcsolhatod a vágólap előzményeit.

Ha eddig eljutottál, akkor innentől kezdve bármikor megnézheted a Windows 10-ben a vágólapon rögzített korábbi bejegyzéseket. A funkció engedélyezése előtt történt másolások nem látszanak. A vágólap előzményeit a Win + V billentyűkombinációval lehet megnyitni. Egy kis ablak jelenik meg, ami minden elemet megjelenít, képeket és szövegeket is. Görgetés és kattintás után újra beillesztésre használható bármelyik.

Ha tüzetesebben megvizsgáljuk új ablakunkat, akkor látszik, hogy minden elem mellett van egy gomb. A gomb megnyomásával rögzíted az adott elemet, vagyis az akkor sem tűnik el, ha a vágólap előzményei törlésre kerülnek. Ezt egy külön gombbal teheted meg egyébként a panelen, de a Gépházból is lehetőséged van rá.

Reméljük hasznosnak találtad cikkünket a Windows egyik újdonságáról. Legközelebb is igyekezni fogunk, hogy bemutassuk a legelterjedtebb rendszer nyújtotta apróbb, de annál hasznosabb funkcióit.

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close