amd-ryzen-3600_49817095367-custom

Győzedelmeskedik az AMD?

A két mondhatni legnagyobb processzor gyártó cég versengése folytatódik. Az AMD és az Intel is elmondhatja magáról, hogy évek óta ütős cuccokat dob piacra, ezzel hatalmas rajongótáborra szert téve, ám most az egyik cég erősödése akkora, hogy akár árháború is kialakulhat a két vállalat között.

Arról már októberben cikkeztünk, hogy az AMD milyen meglepetéseket tartogatott a 2020-as év második felére, ám most úgy tűnik a Market Watch jelentése alapján, hogy idén is hatalmas sikerekre számíthatnak. Ezt Matthew Ramsay, a Cowen elemzője sem hagyhatta szó nélkül, szerinte a cég lendülete nem fog csökkenni, épp ellenkezőleg, folytatni fogja térhódítását a piacon.

A vállalat előretörésével nem csak a cég, hanem mi, fogyasztók is nagyon jól járhatunk, ugyanis az AMD ezekkel a lépésekkel folyamatos újításra kényszeríti vetélytársát, az Intelt. Várhatóan az Intel által tett lépések annyira agresszívak lesznek a piacon maradás érdekében, hogy a 2021-es év második felében akár árháborúra is lehet számítani. Ez reményeink szerint annyit jelent, hogy az Intel által korábban piacra dobott processzor modellek ára zuhanásba kezd, ezzel még több vásárlót ösztönözve a vásárlásra. Természetesen az is előfordulhat, hogy az AMD ugyanígy reagál majd a másik vállalat akciójára, de mi ennek csak örülünk, nem igaz?

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, kövess minket Facebook-on, ahol napi ajánlataink mellett értesülhetsz a legújabb hírekről is.

Vásárolnál? Nézz körbe miskolci üzletünkben, melyet a Metropol Üzletház első emeletén találsz, vagy nézz körül webáruházunkban!

Kosár

close