electricity 1288717 960 720 Belvárosi laptop és számítógép szerviz Miskolc

Így ellenőrizd a processzorod hőmérsékletét


Tudtad, hogy a túlmelegedett processzor akár adatvesztéshez és olyan meghibásodásokhoz is vezethet, melyek végzetesek lehetnek a számítógépedre? Ha szeretnéd ezt elkerülni, akkor maradj velünk, hiszen mai cikkünkben mutatunk pár trükköt, aminek segítségével ellenőrizheted számítógéped, és processzorod működését.

  • Ellenőrizd a ventilátorokat

A processzor modulok túlmelegedését legtöbbször nem más, mint a nem megfelelő hűtés okozza, ezért az első dolog, amit megtehetsz, hogy ellenőrződ a ventilátorok fordulatszámát. Erre kiváló megoldást nyújthat az ingyenesen letölthető, HWInfo nevet viselő szoftver, de bátran bevetsz mást is!

  • Downclocking

A downclocking, vagy más szóval underclocking egy olyan folyamat, melynek során a PC-d teljesítményét lefojtod. Ilyenkor az alaplapban az órajelek alacsonyabbra állításával párhuzamosan csökkented a működési feszültséget is, melynek hatására csökken a hőmérséklet.

  • Hőmérséklet ellenőrzése

Manapság számos olyan szoftverrel találkozhatunk, mely részletes hőmérséklet elemzést készít. Ilyenek például a Core Temp, vagy a fentebb említett HWInfo is. Ezek a programok nem csak azért szuperek, mert ingyenesen letölthetőek, hanem azért is, mert naponta akár többször is ellenőrizhetjük vele a CPU-nk hőmérsékletét, valamint veszély esetén riasztanak is bennünket.

  • Hardverhibák diszkvalifikálása

Ha arra leszel figyelmes, hogy tartósan lassú a géped és tartósan magas fordulatszámot is tapasztalsz a fent említett problémák mellett, akkor érdemes újrapasztáznod a PC-det egy alapos takarítással karöltve, hogy biztosítva legyen a megfelelő légáramlás a számítógépben.

Szeretnéd, hogy valaki elvégezze a piszkos munkát helyetted? Hozd el számítógépedet a Metropol Üzletház első emeletén található szervizünkbe, ahol mi pár óra leforgása alatt újrapasztázzuk, kitakarítjuk és igény esetén szervizeljük gépedet, megfizethető áron!


Kosár

close