Ingyenesen letölthető programok, amelyek megkönnyítik életed karantén idején

Ma már mindenki tisztában van vele, hogy a világban tombol a koronavírus járvány, ami miatt rengeteg embert köteleztek home office-ra, azaz arra, hogy otthonról dolgozzon.

A mai cikkünkben mutatunk pár ingyenes programot, trükköt, amely megkönnyíti a távmunkát, és a kapcsolattartást két ember között járvány idején.

Távsegítség

A fiatal generációnak teljesen egyértelmű egy-egy okostelefon, vagy laptop használata, míg az idősebbeknek, akik szeretnék elsajátítani ezen eszközök használatát nem mindig vannak tisztában a következő lépéssel. Ha valamelyik szerettünk, ismerősünk ilyen galibába kerül, akkor az AnyDesk segítségével akkor is tudunk neki segíteni, ha éppen távol vagyunk. Ez a program teljesen ingyenes személyes felhasználók részére, viszont, ha cégen belül használnánk, akkor fizetnünk kell érte. Ezt a programot bármelyik platformon bevethetjük, így segíthetünk Windows, macOS, Linux rendszerű gépeken, vagy akár iOS vagy Android rendszerű okostelefonokon is. Elvégezhetünk beállításokat, megmutathatjuk egy szoftver használatát, pont, mintha ott lennénk.

Másik hasznos program, ami segítségünkre lehet, ha távolról segítenénk valakinek, a TeamViewer, amely lehetővé teszi számítógépeinek és kiszolgálóinak távoli hozzáférést, akárhonnan a világban. Gyors és biztonságos eszközkapcsolódást kínál mindenkinek, méghozzá azzal, hogy globális hálózatot hoz létre, ezzel összekapcsolva a világ távoli pontjait. Ezt a programot az előzőhöz hasonlóan szintén használhatjuk macOS, Windows rendeszerű gépeken, illetve iOS és Android rendszerű okostelefonokon egyaránt. Az árát tekintve, személyes használatra ingyenesen letölthető, viszont a vállalatoknak fizetniük kell érte.

Biztonságos kapcsolattartás

A személyes találkozót semmi sem tudja überelni, viszont ilyen helyzetben jobb elkerülni a személyes érintkezést, ezért muszáj valahogy megoldanunk a kapcsolattartást. Hála Istennek már 2020-at írunk, ami azt jelenti, hogy megvannak a megfelelő eszközök arra, hogy napi kapcsolatban tudjunk lenni barátainkkal, szeretteinkkel.

A legismertebb videochatelésre alkalmas programok jelenleg a Messenger, és a Skype. Azt viszont sokan nem tudják, hogy ezek letöltés nélkül is használhatók a webes felületükön. ( Messenger webes felület itt, Skype webes felület itt). Ráadásul az utóbbit regisztráció nélkül is használhatja bárki, átmeneti fotókkal.

Vannak azonban olyan szoftverek, amelyeket sokkal kevesebben ismernek, viszont ezek hangsúlyt fektetnek arra is, hogy szöveges üzeneteink, hanghívásaink, videocsevegéseink, e-mailjeink és azok csatolmányai ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe. Ilyen például Telegram és a Signal. Mindkettő ingyenesen letölthető, maximálisan biztonságos csevegő, így akár kényes üzeneteket, jelszavakat, kódokat. is megoszthatunk, vagy átküldhetünk privát fájlokat, anélkül, hogy illetéktelen kezekre jutna.

Ha biztonságos levelezőprogramra vágysz, akkor a mi ajánlatunk a Protonmail, vagy a Tutanota. Korlátozások nélküli biztonságos, titkosított levelezés folytatható mindkét szolgáltatás esetében, amelyek kiváló megoldást jelentenek arra, hogy bizalmas információkat írjunk meg, vagy privát dokumentumokat küldjünk csatolmányként.

Távoktatás

Mint tudjuk, nemrég elrendelték, hogy a diákok nem mehetnek be az iskolába személyesen, hanem digitális úton folytatódik a tanév. Íme néhány program, amely kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy zökkenőmentesen kivitelezhető legyen a távoktatás:

Microsoft Teams: ezen a programon belül lehetőség van hang és videótelefonálásra, dokumentumok megosztására, és feladatkiosztásra is.

Edubase: elsősorban arra fejlesztették ki ezt a magyar fejlesztésű programot, hogy kvízeket, illetve feladatlapokat lehessen létrehozni vele, viszont megtalálható benne egy olyan felület, amely alkalmas információk átadására is.

Google Classroom: ehhez csupán egy Google fiókra van szükség, és máris képesek vagyunk dokumentumok megosztására, kommunikációra és feladatok megosztására.

Kréta: alapvetően ez a program arra készült, hogy képesek legyünk az elektronikus ügyintézésre, viszont kiválóan alkalmas kapcsolattartásra, online tesztek készítésére, és feladatmegosztásra is.

Reméljük mindenki betartja az előírásokat, biztonságban van, egészségesen, és kihasználja valamelyik program nyújtotta lehetőségeket karantén idején!

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close