Jó és rossz hírek az AMD részéről

Jó hírek az AMD Ryzen 5 3600-ról

A belépő szintű AMD Ryzen 5 3600-ról érkezett is néhány benchmark eredmény, melyeket meg is találhatunk a neten. A Userbenchmarkon található számok alapján a Ryzen 7 2700X-et és az Intel I7-8700-at is túlszárnyalhatja a hat maggal, tizenkét szállal rendelkező 200 dolláros induló árral rendelkező alkatrész.

Nem szabad az eredmények felhőtlenül örülni hiszen csak két felhasználói benchmark átlaga alapján született meg a 28. hely. A Geekbenchen fellelhető pár teszt, amik már sokkal hihetőbb számokat mutatnak. Ezek alapján a Ryzen 5 3600 a mostani Ryzen 5 2600-as szintjét megugorhatja és versenyre kellhet az Intel I5-9400F-fel egymagos teljesítményben, miközben a több magos mérések esetében gond nélkül lehagyja az Intel modelljét.

Egyelőre pontosabb adatokkal senki nem szolgálhat, ugyanis a Zen 2-es Ryzenekre még várni kell, kicsivel többet, mint egy hónap. Július 7. lesz a várva várt dátum, mindaddig minden hasonló eredményt és hírt nem szabad feltétlen elhinni, de július elején vélhetően már valós számokkal is találkozhatunk. Egyelőre csak bízni tudunk abban, hogy nem csökkennek majd le drasztikusan a fenti benchmark eredmények, miközben az AMD sem változtat azon, hogy a 200 dolláros áron fogja kezdeni az értékesítést.

Rossz hírek a PCI 4.0-t övezően

Visszavonja a korábban már piacra került AM4-es alaplapok PCI Express 4.0 támogatását az AMD. Robert Hallock, a chiptervező marketing menedzsere szerint az erősen modellfüggő kompatibilitás felesleges félreértésekhez vezethet, ezért végül arra a döntésre jutott, hogy a Ryzen 3000-es sorozatnál csak az arra kitalált lapokon lesz elérhető a funkció. Ez azt jelenti, hogy eleinte csak a felső kategóriás, X570-es lapkakészlettel szerelt alaplapokkal lehet majd kiaknázni a Matisse kódnevű processzorok PCIe vezérlőjének összes képességét.

Későbbre várható egy kedvezőbb árral rendelkező opció amit piacra dob az AMD, azonban a vélhetően B550 néven érkező chipset megjelenéséről egyelőre nincs pontos információ.

Következő cikkeinkben is tájékoztatást adunk majd a dolgok alakulásáról egészen a processzorok megjelenéséig, amikor majd segítünk egy kicsit azoknak, akik új vasat kívánnak építeni a legfrissebb alkatrészek felhasználásával.

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close