Kire bízzuk gépünk védelmét?

Ha Windows 10 és vírusvédelem a téma, akkor sokakban felmerül a kérdés, egy ingyenes, a rendszerbe ágyazott eszköz képes-e felvenni a versenyt a különálló, teljes értékű vírus elhárító szoftverekkel?

Ahhoz, hogy a kérdésre választ kapjunk először tisztában kell lennünk, mit is nyújt pontosan a beépített program. Az előző Windows verziókból jól ismert Microsoft Security Essentials kevesebb funkcióval volt ellátva, és alig voltak nevezhetők vírusirtónak, azonban az új, Windows 10-ben alapértelmezett verzió már az alábbi funkciókkal rendelkezik:

-ellenőrzi programjainkat,
-Windows-frissítéseken keresztül letölti az új vírusdefiníciókat,
-automatikusan vagy igény szerint keresi a kártevőket,
-tűzfalas védelmet nyújt.

Az interneten közzétett tesztekből jól látszanak a program erősségei:
-100%-os védelmet kínál nulladik napi támadások ellen,
-az iparágban átlagosnak számító 10%-os böngésző-teljesítménycsökkenés helyett mindössze 4%-kal lassít,
-versenytársaihoz képest kevesebb téves riasztást generál.

Gyengeségei a következők:

-könnyen áldozatul esik a felhasználók hibáinak: ugyan figyelmeztet, ha veszélyesnek ítélt fájlt próbálunk megnyitni, de mégsem gátolja meg, hogy a kevésbé beavatott felhasználók mégis megnyissák azokat,
-a többi vírusirtóhoz képest jelentősen lassítja a gyakran használt appok telepítését.

Összegezve a Windows Defender lefedi az alapfunkciókat. Ennek és ingyenességének köszönhetően vonzó lehetőség azoknak, akik teljesen alapszintű, de valóban működő vírusirtót keresnek. Ingyenesen jár a Windows 10-hez, emellett viszonylag alacsony rendszerigényű.

Most, hogy megismertük mire számítsunk a Defendertől, következő cikkünkben a legismertebb ingyenes verzióval rendelkező vetélytársakkal készítünk majd egy összehasonlítást.

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close