video-card-1521138_1280

Mikor vegyek videókártyát?

Korábban már egy hosszabb cikkben kifejtettük, hogy a koronavírus járvány milyen negatív hatással volt a videókártyák árára, azonban a cikket azzal zártuk, hogy 2021. második felében, illetve 2022-ben jelentős árzuhanásra lehet számítani. Jelenleg némileg csökkent a kártyák ára, azonban megeshet, hogy ez nem tart sokáig, hiszen az előrejelzések szerint egészen 2023-ig nem fog megoldódni a probléma, sőt még az is megeshet, hogy rövid időn belül újra az egekbe szállnak az árak.

A TSMC, azaz a világ legnagyobb chipgyártója már tájékoztatta a partnereit arról, hogy a 7 nm-es csíkszélességű chipek esetén 10%-kal nőnek a gyártási költségek, a 16 nm és nagyobb lapkák esetében pedig 20%-kal nagyobb gyártási költségre lehet számítani.

Emiatt a mi tanácsunk az, hogy mielőtt új videókártyát vásárolnál, gondold át alaposan a döntésed és inkább várd meg míg normalizálódik a helyzet és minden visszaáll a rendes kerékvágásba!

Elérhető áron szeretnél videókártyát vásárolni? Nézz szét webáruházunk kínálatában és kövess minket a Facebook oldalunkon, ahol naponta jobbnál jobb ajánlatokkal kedveskedünk követőinknek!

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close