Mit tartogat a következő 10 év?

Egy nemrégiben végzett kutatás, az Institute for the Future (IFTF) és a Vanson Bourne jóvoltából, 40 ország több mint 4000 üzleti vezetőjének véleményét dolgozza fel, a technológia fejlődés mértéke és lehetséges területei körül felmerülő kérdésekre ad választ.

Ugyan nem a területeken dolgozó szakemberek álláspontjára derült fény, de az, hogy a gazdasági vezetők mely területekre áldoznának pénzt legalább annyira befolyásolja a téma alakulását, mint a szakemberek véleménye.

A kutatás a következő dolgokat vetíti elő a napjaink és 2030 közötti időszakot érintő változásokkal kapcsolatban:

1. Hálózatba kötött valóság: A virtuális világ a valóság egy részévé válik, ahogy a környezetünk elkezd túlmutatni a TV készülékeken, az okos telefonokon és egyéb kijelzőkön.
2. Folyamatos összekapcsolódás és mobilitás: Járműveink lényegében számítógép vezérelte robotok lesznek. Megbízzuk őket, hogy testünket vigyék el az általunk megadott helyre, miközben a már bárhol elérhető virtuális területeken létesítünk egymással kapcsolatot
3. Digitális városokból gondolkodó városok: A városok szinte életre kelnek, saját okos eszközeik hálózatba kötött rendszerével képesek lesznek az ön-ellenőrzésre és elemzésre.
4. Támogató algoritmusok: Mindenkit egyénre szabott,rendszer támogat majd, amely előre kiszámítja a szükségleteinket és támogatja a napi tevékenységeinket, hogy időt szabadítson, spóroljon nekünk.
5. Robotok közösségi kapcsolatokkal: A robotok partnereinkké válnak, felerősítik a készségeinket és kiterjesztik a képességeinket. A robotok képesek lesznek tapasztalataik megosztására, így gyorsítva fejlődésüket.

A szakemberek elmondása szerint már most, napjainkban is sok vállalkozás készül ezekre a változásokra. Háromnegyedük arra számít, hogy a feladatok automatizálása miatt az embereknek több idejük marad majd más tevékenységek folytatására. Az üzleti vezetők 83 százaléka szerint a technológiai átalakulás következtében javulni fognak a munkakörülmények. Sokan bizakodnak az emberek és gépek közötti együttműködésre és 70 százalék állítja, hogy az embereknek nincs kifogása a gépekkel történő közös munkát tekintve. 10 üzleti vezetőből majdnem 9 tervezi a feltörekvő technológiák használatát a munkaerő hatékonyságának növeléséhez.
Úgy gondolják, hogy az emberi és gépi partnerkapcsolatok igazságosabb munkahelyeket teremtenek majd, az alkalmazottak egészen más módokon dolgoznak majd együtt, például a kiterjesztett valóság segítségével és, hogy az MI használat inkább kiegészíti és fejleszti az emberi képességeket, mint helyettesíti az embert.

Mi is kíváncsian várjuk, hogy a „jóslatokból” mi fog valóban teljesülni, és továbbra is minden információt tovább fogunk adni cikkeinkben, ami az ügy kapcsán a tudomásunkra jut.

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close