Mit tehetünk ha elegünk van a Windows-ból?

Sokan elérkeznek arra a pontra, amikor már soknak találják a Windows rendszer működésének valamely elemét, például a kényszerített frissítéseket, vagy, amikor a le nem állítható Windows programok akarnak beleszólni az életünkbe. Az ilyen, vagy hasonló tapasztalatokkal rendelkező, elégedetlen felhasználók elgondolkodhatnak, hogy van-e kiút, illetve mit kaphat és veszíthet más operációs rendszer használatával.
A mai cikkünkben bemutatunk a legismertebb Linux disztribúciók közül egyet, és azt, hogy milyenek a tapasztalatok azon felhasználók körében, akik már túlestek a váltáson.

Zorin OS

A Zorin készítői pont az elégedetlen Windows, illetve MacOS használóknak szeretnének segíteni, ráadásul a fent említett rendszerekhez hasonló felülettel. Nemcsak színekről és stílusról van szó, hanem a rendszerelemek elnevezését, elhelyezését is próbálták úgy kialakítani, hogy akár a kezdő felhasználók is könnyen megtalálják, amit keresnek. Ezeknek megfelelve készült a Zorin 12, ahol a lecserélésre ítélt operációs rendszerből voltak kölcsönözve a megjelenésért felelős sablonok.
A jelenleg elérhető 15-ös verzióban kicsit változtak a dolgok, ugyanis már nem akar annyira hasonlítani a híresebb rendszerekre. Az ingyenes Core verzióban három tálca- és asztalelrendezés közül választhatunk, melyek egyike egy Win 7 stílusú elrendezés, a másik egy Win 10 jellegű, míg a harmadik egy érintőképernyőkhöz szánt ikonmátrix. A fizetős, Ultimate kiadás már tartalmaz a macOS, Gnome 3 és Ubuntu felszínt kedvelők számára is sablont, valamint közel húsz játékot is kapnak mellé. A fizetős verzió része a most készülő Ultimate Lite is, ami a rendszer tökéletes másolata, csak régi gépekre optimalizálva.
Az Ubuntu LTS és GNOME lett felhasználva technikai alapként, ugyanazokkal az alkalmazásokkal, és magyarul települ a LibreOffice is. Egy olyan jól megmunkált rendszerrel szeretnének megnyerni minél több felhasználót, amely a felhasználók múltjára, ízlésére, kényelmére lett kialakítva. A Core kiadás rendszerigénye nem nevezhető nagyravágyónak, így nem kell nagyon komoly géppel rendelkeznünk a rendszer használatához.

Ha az OS honlapját böngésszük akkor a készítőktől azokat az ígéreteket kapjuk, ha váltunk az általuk készített rendszerre akkor egy „kő kemény” és megbízható, vírusoktól mentes, új, vagy régi gépeken is gyorsan működő, és rengeteg hasznos beépített programmal és játékkal (melyek bővíthetőek a Software store-ból vagy Steam-ről) rendelkező rendszert tudhatunk majd a magunkénak.
Mindent összevetve, egy gyorsan és jól működő, biztonságos és mindenek előtt felhasználóbarát rendszerről van szó. Következő cikkeinkben folytatjuk a népszerűbb Linux disztribúciók bemutatását.

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close