fbpx

Nvidia Experience 3.18 frissítés

Az NVIDIA a GeForce Experience szoftver 3.18-as verziójával ezúttal egy fontos javítást eszközölt, ugyanis a programon belül korábban felfedeztek egy súlyosnak ítélt sebezhetőséget. A cég viszonylag gyorsan nekifogott a javításnak, hogy azt még a szokásos 90 napos türelmi időn belül biztosítsák.

Az NVIDIA nyilatkozata alapján a GeForce Experience, aktív ShadowPlay vagy GameStream kettőse mellett elérhetővé tette a helyi, korlátozott jogosultságokkal rendelkező fogyasztók számára, hogy felülbíráljanak rendszerfájlokat, köszönhetően annak, hogy az applikáció által használt háttérfeladatokat végző felhasználó nem rendeltetés szerűen osztotta ki a jogoksultságokat az általa létrehozott napló fájlok módosítására vonatkozóan. Ezek közül az egyik napló fájl még arra is lehetőséget nyújt, hogy a támadó parancsokat tápláljon bele, amivel tömörített állományokban tud kódot futtatni, akár minden bejelentkezéskor, az adott gépet használó többi felhasználó rendszerén is. Ezek mellett növelhetők az eredetileg kiosztott jogosultságok, akár rendszergazdai jogokhoz is hozzáférhetnek.

A legújabb frissítés telepítésével a fenti biztonsági rés nem él többet, így az NVIDIA erősen javasolja ennek a programverziónak a telepítését. Ha ez valami miatt nem hajtható végre azonnal, akkor ideiglenes megoldás lehet a ShadowPlay és a GameStream szolgáltatások szüneteltetése, ezek egyikének működése nélkül ugyanis a támadások nem hajthatók végre.

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close