PlayStation 5.

Egy ideje tudjuk, hogy a Sony készül a 2013-ban megjelent PlayStation 4 leváltására, és az utóbbi hetekben egyre többet hallani a vélhetően PlayStation 5 néven forgalomba kerülő gépről.

Azt már biztosan lehet tudni, hogy az új gép egy 6 magos, 7 nm-es AMD Ryzen Zen 2 processzorral érkezik majd, amit egy Navi grafikus processzor fog kiegészíteni szintén az AMD jóvoltából. A cég vezető hardvermérnöke elmondása alapján a gép képes lesz a ray tracing technológia alkalmazására, és a 8K-s tartalmak sem jelentenek majd gondot neki. A megszokott HDD helyére SSD fog kerülni, és a PS5 képes lesz a 4K-ra, akár 120 Hz-es képfrissítés társaságában.

A cég ezen hardveres bejelentése nem is mondható annyira érdekesnek, hanem sokkal inkább a visszafelé kompatibilitással kapcsolatos információ lepett meg többeket. A jelenleg futó PlayStation 4 ugyanis nem teszi lehetővé, hogy PS3-as játékokat futtassunk rajta hiába rendelkezünk PS3-as játékok digitális vagy lemezes példányával. Ezen a területen kicsit előrébb jár a Microsoft, hiszen rengeteg Xbox és Xbox 360 játék játszható az Xbox One konzolon is.

A következő PlayStation esetében a Sony ezt is űberelni akarja, terveik alapján a PlayStation 5-ön nemcsak játszhatók lesznek a PlayStation 4-es játékok, de a korábbi modellen készített mentések is használhatók lesznek az új vason. Ez elég komoly újítás lenne, hiszen erre korábban nem volt példa egy konzolgeneráció váltás esetén sem. Arról, hogy ez pontosan hogyan tervezik megoldani nem mondtak semmit, de nem nehéz kitalálni, hogy vélhetően valamilyen felhő alapú szolgáltatás bevezetésén dolgoznak, amit alá is támaszt a tény, hogy a Sony és a Microsoft bejelentett egy közös projektet, melynek keretében együtt dolgoznak majd egy játék közvetítős technológián.

A PlayStation 5 megjelenését 2020 novemberére várják, az ára pedig vélhetően 500 dollár lesz (kb. 140 000 Ft).

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close