Új lehetőségek a nagy frissítés után

Mai cikkünkben visszatérünk kicsit a nemrégiben kiadott, nagyobb Windows 10 frissítés újdonságaihoz.

Beépített alkalmazások törlése

A Windows a legutóbbi frissítés keretein belül lehetőséget ad a felhasználóknak, a Windows telepítése során a rendszerrel együtt települő alkalmazások közül megszabadulni egy pár darabtól: Groove Music, Levelezés/Naptár, Filmek & TV, Számológép, az új Paint 3D és 3D megjelenítő. A rendszer továbbra sem ad lehetőséget a Kamera és az Edge böngésző törlésére.

Cortana és keresés külön

Ebben a frissítésben Cortana és a keresés opció elkülönülnek egymástól, lehetőséget adva arra, hogy magunk válasszuk meg keresésünk formáját. Cortana lesz felelős a hang alapú keresésért és a kereső felületben lesz lehetőségünk szöveges kereséseket lebonyolítani. Az új kereső felületen helyet kapott továbbá a legtöbbet használt appjaink és tevékenységeink előzményei, ezeket kedvünkre szűrhetjük.

Letisztult Start menü

Új koncepciót vezettek be a start menüben kitűzött alkalmazások megjelenítésre, ugyanis az alapból zsúfolt és alapból rendszer által telepített alkalmazás csempék kategóriákba rendezve lesznek kinyithatóak és elrejthetőek. Sajnos ez a funkció csak akkor válik elérhetővé, ha új felhasználói fiókot készítünk vagy új Windows 10 rendszert telepítünk.

Windows Update

Ebben a kiadásban a Windows Update végre lehetőséget ad a felhasználónak, hogy kicsit jobban vezérelhesse a rendszerfrissítések letöltését és telepítését, mégpedig úgy, hogy lehetőségünk lesz a frissítések szüneteltetésére, sőt akár arra is, hogy beálljunk egy stabil verzióra és arról csak akkor váltsunk újabbra, ha azt mi is szeretnénk. Továbbá változik a Windows Update helykezelési mechanizmusa, mivel volt rá példa, hogy tárhely hiányában meghiúsult a frissítés, ezért a Windows a jövőben 7 Gb helyet lefoglal, így biztosítva azt, hogy a frissítések letöltéséhez mindig legyen szabad tárhely.

Ha érdekesnek találtad cikkünket és szeretnél Windows 10-es rendszert használni, de nem tudod hogyan kezdj neki, akkor korábbi cikkünkből megtudhatod hogyan juthatsz hozzá, és milyen korábban már említett újdonságokkal találkozhatsz még.

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close