cpu

Újabb AMD bravúr

Az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy az AMD nagyot alkotott és sikeresen felzárkózott a másik processzor gyártó céghez, de a cég vezetője, Lisa Su úgy gondolja ez csak a kezdet és 2020-ban még többet kapunk majd az AMD-től.

9 3950X

A Geekbench adatbázisaiban rábukkantak a Ryzen 9 3950X-re, és a mérési eredmények alapján elmondható, hogy a chip erősebb lett, mint a több maggal rendelkező, de magasabb fogyasztói árral bíró Intel Core i9-10980XE. Az AMD lapja az egy magot pörgető teszten 5570 pontot produkált, az ellenfél ezzel szemben 5453 pontot tudott összeszedni. A többmagos teszten az AMD 52098, az Intel 51180 pontot produkált. Az árakat, a fogyasztást, és azt figyelembe véve, hogy az Intel lapban 2 maggal és 4 szállal több került, nagyon szép teljesítmény a pirosak részéről. Mindez azt bizonyítja, hogy a Ryzen 9 3950X egy versenyképes, jól eltalált, és mindenek előtt jól árazott terméke az AMD-nek.

Playstation 5 & Xbox Project Scarlet

A 2020-ban megjelenő, sokak által várt PS5 és versenytársa, az Xbox Project Scarlet, tovább növeli a cég fejlődését, hiszen ezen gépek mind AMD lappal érkeznek majd. A PS5-ről nemrégiben ki is szivárgott, hogy milyen paraméterekkel fog bírni, és úgy fest, hogy egy 8 magos, 16 szálon működő, 3,2 GHz-es órajellel dolgozó AMD Zen2 processzort kap, egy szintén AMD-s, 14,2 teraflop számítási kapacitású NAVI grafikus processzort, amit 20 GB GDDR6RAM egészít majd ki, amit csak a játékok használhatják, az operációs rendszernek külön lesz 4 GB DDR4 RAM. Az Xbox-ról egyenlőre annyit tudunk, hogy úgyszint Zen2 processzort fog kapni, valamennyi GDDR6RAM társaságában.

Samsung

A Samsung és az AMD már idén bejelentették, hogy a jövő évben együttműködnek majd egy közös projekten. A Samsung elárulta, hogy a közös munkából származó közös chipek 2021-ben kerülnek majd piacra. Pontosat ugyan még egyik fél sem osztott meg, de valószínűen a ma népszerű termékekbe, okostelefonokba, tabletekbe és Chromebookokba szánják majd ezeket a chipeket. Hatalmas előrelépést tehet így a Samsung a gamer mobilok és tabletek piacán.

Az AMD tehát több nagyobb céggel is összeállt, így több termék kategóriában is jelen lesznek. Nagy erőlelépés a cég részéről, hogy olyan óriásokkal dolgozik majd együtt, mint a Sony, a Microsoft és a Samsung. Reméljük az együttműködés olyan nagyszerű termékeket eredményez majd, melyek a fogyasztók hasznára válhatnak.

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close