Viszlát Windows 7

Mostanra eljött az idő, amikor már órák vannak hátra a Windows 7 támogatottságából. Egyik tavalyi cikkünkben már téma volt, hogy mit jelent ennek az időszaknak a vége, illetve több alternatívát is felhoztunk azok számára, akik nem szeretnék a 7-est 10-esre cserélni. Akkor azt is megírtuk, hogy a támogatás megszűnésével nem lesz több válasz a rendszerben megtalált hibákra, legalábbis a Microsoft részéről biztosan nem, viszont a kiberbanditák előszeretettel fogják kihasználni az ilyen rések okozta lehetőségeket. Az így cserben hagyott rendszer további használata túl veszélyes ahhoz, hogy megérje kitartani mellette.

Kit, hogy érint a rendszer nyugdíjba vonulása

A téma nem annyira fájdalmas az otthoni felhasználók számára, hiszen nekik adott a lehetőség, hogy Windows 10-et használjanak, vagy valamely Linux disztribúciót, abban az esetben ha nem szeretnék a legújabb Windows rendszert használni. Kényelmetlenséget csak az okozhat, hogy az általuk választott új rendszert megismerjék. Otthoni felhasználás szempontjából persze nem kell sok mindent megszokni, hiszen a Chrome vagy más böngészők ikonjára kattintani itt is tudunk, és ha számunkra ez bőven elég, akkor nem is fogjuk észrevenni a különbséget. Az egyetlen dolog ami miatt aggódhatunk, hogy gépünk elég erős-e az újabb rendszer futtatására. Ha nem, akkor sincs túl nagy baj, ha igényeink kimerülnek az online szörfözésben, filmek nézésében, fényképek nézegetésében, vagy dokumentumok szerkesztésében, hiszen erre alkalmas számítógépet, vagy laptopot nálunk nagyon könnyen be lehet szerezni.
Az átállás sokkal inkább azoknak kellemetlen, akik több gépen, kifejezetten erre a rendszerre kitalált és fejlesztett szoftvert használnak, hiszen ezen programok sokszor nem olcsóak. Új rendszer esetén elképzelhető, hogy a cég működéséhez elengedhetetlen programból újat kell vásárolni az új rendszer miatt, ha emiatt a gépparkot is frissíteni, vagy cserélni kell akkor ez együtt nagy kiadást generálhat a cégnek.

Ismét azzal a helyzettel állunk szemben, mint anno az XP megszűnésekor, ha hihetünk a Microsoft-nak, akkor a most nem Windows 10-re váltók már csak egyszer lesznek hasonló helyzetben a Windows 8.1 megszűnésekor, hiszen állításuk szerint a 10-es lesz a végső rendszerük. Azok számára, akiknek nem szimpatikus a 10-es, szerencsére van elég alternatívájuk, amelyek közül válogathatnak, hogy folytathassák pályafutásukat a kibervilágban.

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close