Windows 7 és 10, avagy hogyan tovább?

Érdemes nekikezdeni barátkozni a gondolattal, hogy a sokak által szeretett Windows 7-es operációs rendszer hamarosan visszavonul. A rendszer használható marad, de a cég teljesen elengedi kezeit így teljesen magára hagyva a hatalmas kibervilágban. A támogatás megszűnésével nem lesz több válasz a rendszerben megtalált hibákra, legalábbis a Microsoft részéről biztosan nem, viszont a kiberbanditák előszeretettel fogják kihasználni az ilyen rések okozta lehetőségeket. Az így cserben hagyott rendszer további használata túl veszélyes ahhoz, hogy megérje kitartani mellette.

Sok embert érint a téma hiszen a piackutatók szerint a számítógépek 40%-án Windows 7-es operációs rendszer fut. Ez a régi XP-ről váltós korszakon is túltesz, de annyiban jobb a helyzet, hogy a számítógépek felépítésében nem következett be akkora változás mint akkoriban. Így a Microsoft bátran meri állítani, hogy az a gép ami Windows 7-et futtat, annak nem lehet gondja a 10-essel sem. Persze nem árt meggyőződni, a neten található rengeteg Tool valamelyikének segítségével, hogy gépünk tényleg képes-e befogadni az újabb rendszert.

Tovább nehezíti az átállást, hogy a Windows rendszer update funkciója 2018 végével véget ért, miszerint, aki rendelkezett Windows 7 vagy Windows 8.x kulccsal az át tudott állni Windows 10 rendszerre. Úgy tűnik, hogy még mindig lehetséges 10-es rendszert telepíteni régebbi kulcs birtokában, de pletykák szerint az így telepített rendszereket megjelöli a Microsoft, de hogy mi a terve ezekkel a rendszerekkel a későbbiekben, ha van persze, azt nem tudni.

Kiutat jelenthet még, azoknak a felhasználóknak akik hevesen tiltakoznak az újabb rendszer használata ellen, hogy egy open-source operációs rendszert telepítenek meglévőjük helyére. Aki gépén nem játszik, csak filmet néz, szörföl a hálón, zenét hallgat, és nem ragaszkodik semmilyen kimondottan Windows-hoz szánt programhoz, annak remek megoldás lehet egy teljesen ingyenesen használható Linux rendszer. Fel is sorolnánk a legnépszerűbbeket melyek nem igényelnek sok erőforrást és kinézetük még hasonlít is a Win7-hez: Linux Mint, Zorin OS, ChaletOS.

Mi, az Intec PC-nél mindenkinek azt javasoljuk, aki arra készül, hogy 7-esét 10-esre cseréli az tegye meg minél előbb, hiszen a 10-es rendszer rengeteg hasznos funkciót tartalmaz és inkább szokatlan mint barátságtalan rendszerről lévén szó nem árt elkezdeni az ismerkedést már most.

Következő cikkeinkben célzottan az új 10-es funkciókról, hibákról és érdekességekről fogunk minél több anyagot összeszedni, ezzel is segítve az átállást azoknak akik e mellett döntöttek.

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close