Újabb funkció a repertoárban: érkezik a Sandbox

Biztonságosabbá tenné a programok futtatását Windowson a Microsoft a nemrégiben bejelentett Windows Sandbox használatával. Az elvileg idén érkező funkció egy zárt, ideiglenes környezetet hoz létre, ahol akár az ismeretlen forrásból származó parancsfájlok is kockázatmentesen futtathatók, elválasztva rendszerünktől. A funkció már ismerős lehet, ugyanis a Microsoft már felvillantotta a sandbox környezetet, InPrivate Desktop elnevezéssel, ugyanakkor a bejelentést gyorsan törölte is oldaláról.
A Windows Sandbox tehát egy virtuális gép, melyen belül a telepített szoftverek nem tudnak hozzáférni a főrendszerhez. A sandbox leállításával az teljesen törlődik, a rajta futtatott szoftvereket és azok minden generált tartozékát is beleértve. Új sandboxot nyitva pedig a felhasználó egy teljesen új, friss Windows-telepítésnek megfelelő boxot kap. A Microsoft elmodása alapján a funkció hardveralapú virtualizációt használ, fejlett memóriakezeléssel és virtuális GPU-val is ellátták.
A felhasználók a Widnows Sandboxot megnyitva tehát egy zárt másolatot kapnak, így az ablakban az ismert windowsos asztali környezet jelenik meg, ahol nyugodtan tesztelhető a kockázatos, vagy más okból elkülönítésre ítélt szoftver.
A funkció a Windows 10 Pro és Windows 10 Enterprise részeként lesz elérhető a 18305-ös verziótól. Követelményei: legalább 4 Gb RAM, 1 Gb szabad lemezterület (lehetőleg SSD-n), illetve két processzormagra van szükség, AMD64 architektúra mellett.

Mutasd meg ezt a terméket a barátodnak

SHOPPING CART

close